КИМ ЏОНГ УН И ДНРК ДАНАС

Демократска Народна Република Кореја прославља 76. годишњицу оснивања. Данас се ДНРК појавила као социјалистичка сила у политици и идеологији. Такође је позната по својој моћној самоодрживој економији и самопоузданој одбрамбеној способности. Тачније, остварује одрживо брз развој, што показује њене велике потенцијале за даљи напредак. Заслуге припадају руководству Ким Џонг Уна, председника Државних послова ДНРК. Важно је напоменути да је скоковит развој ДНРК-а у потпуности постигнут ослањањем на сопствене снаге. Од почетка свог вођства Ким Џонг Ун је подржавао веру у сопствене могућности и саморазвој као чврсту линију. Под његовим вођством, ДНРК је уложила велике напоре да консолидује своје темеље за самоодрживу економију. Металуршка индустрија, кључни сектор њене привреде, успоставила је метод производње гвожђа у корејском стилу и стално је ширила и јачала свој производни потенцијал, дајући подстицај развоју укупне привреде. Хемијска индустрија такође премашила је  свој план изграђујући темеље производње сопственим напорима и технологијом. У изградњи је нова база хемијске индустрије Ц1.

Почетком јула Ким Џонг Ун, заједно са члановима централног руководећег тела Радничке партије Кореје, разгледао је велике индустријске објекте опремљене беспилотним производним линијама које су постављене на интелигентну, прецизну и високоучинковиту основу. Ове модерне установе, које је ДНРК изградила сопственим напорима и технологијом, служе као узори другим фабрикама машина које се реновирају и свим привредним секторима. У земљи пројекти наводњавања који покривају огромна подручја напредују и испоручује се велики број трактора велике снаге и других пољопривредних машина, што резултира сталним порастом пољопривредне продуктивности. Корејски народ апсолутно подржава политику РПК и владе, доводећи своје традиционално јединствено на нови ниво. Ким Џонг Ун води политику у којој су људи на првом месту како би осигурао да сви послови Партије и владе буду оријентисани на служење њиховим интересима. Неки примери су изградња 50 000 станова у главном граду Пјонгјангу, нова политика бриге о деци која ће деци широм земље обезбедити млечне производе и другу храну о државном трошку, политика руралне изградње и трансформацији сеоских кућа у различитим деловима земље и Политика регионалног развоја 20×10.

Корејски народ је кроз живот схватио да спровођење политике Партије и владе управо води њиховој бољој будућности и, штавише, брзом напретку земље. Ово помаже даљем промовисању јединства идеологије и тежње између РПК и народа, и служи као покретачка снага за брзи развој у привреди, култури, националној одбрани и другим областима друштва. Да узмемо пример, ДНРК постиже искорак у својој националној одбрамбеној способности на напреднији ниво. Ким Џонг Ун такође јача међународни статус ДНРК спровођењем енергичних дипломатских активности. Његове спољне активности су у центру пажње широм света, а ДНРК заузима централно место у обезбеђивању мира и безбедности у североисточној Азији и шире. Ким Џонг Ун ствара јаку државу, која је оријентисана на људе.